Föreläsning

 

Jag är ofta anlitad som föreläsare inom stresshantering eller för att ge arbetsplatser en energiinjektion! Jag föreläser om hur man kan möta de krav som finns i dagens samhälle och arbetsliv kopplat till alla stressfaktorer vi utsätts för. I dag när vi är ständigt uppkopplade alltid nåbara är det viktigare än någonsin att ha lugn och styrka för att hålla. Att själv må bra, att orka påverka sin omgivning positivt. Mina föreläsningar ger både inspiration, kunskaper och konkreta tips som gör skillnad. Konkreta verktyg för att möta Arbetsmiljöverkets riktlinjer (AFS 2015:4) kring att arbeta förebyggande kring stress och ohälsa på arbetsplatser och i företag. 

Så arbetar jag En föreläsning kan vara mellan 45 minuter och 3 timmar. Jag anpassar längd och innehåll efter åhörarnas eller kundens behov och önskemål. Jag föreläser bland annat under följande rubriker:

 • Stresshantering i praktiken- konkreta verktyg
 • Öka lugn, fokus och välmående
 • En energiinjektion av motivation och drivkraft
 • Jobba hemifrån med fokus och gränser
 • Självledarskap- skapa vanor och rutiner som håller
 • Mångfald och inkludering- vidga perspektivet, inte bara diskrimineringslagen
 • Hantera att leva i ovisshet
 • Förändringsarbete med fokus på den psykosocial miljön
 • Mindfulness – ökad skärpa, lugn och effektivitet
 • Rätt fokus leder till fler affärer
 • Skapa lugn och effektivitet i öppna landskap och aktivitetsbaserat kontor

Jag föreläser på konferenser, personaldagar, utvecklingsdagar, arbetsplatsträffar, kundevent, inspirationsdagar, föreningsträffar, kick-off, jul- och sommaravslutningar mm. En föreläsning på arbetsplatsen stärker personalgruppen, gör arbetsmiljön till en gemensam fråga och håller lärdomarna levande.

Mina kunder

Bland mina kunder finns Elektro skandia,  Transportstyrelsen, Apotekgruppen, Örebro kommun, Göteborgs stad, Headlight, Handelsbanken, Assemblin, Peab, Ahlsell, Mondi, m fl.

Citat från kunder:

”Johanna blandade humor, energi, övningar och tankar kring stresshantering på ett fenomenalt sätt! Med enkla medel fick hon alla att reflektera över sitt eget livspussel och samtidigt bidra med användbara verktyg i vardagen. ” Per-Olof Rosén, Affärsområdeschef IT-Specialister och Managment Headlight

”Johanna är verkligen inspirerande och talade till oss på ett språk som vi förstod. Seminariet gav oss bra och enkla vardagsknep som vi tog till oss och använder. Tack för en mycket givande förmiddag!” Marie Brodin, Vice President Marketing and CommunicationSandvik Mining, Netherlands    

För att se fler referenser, klicka dig vidare till kunder.

”Tack Johanna för en mycket bra framförd föreläsning! Du hade verkligen förmågan att fånga publiken på 240 personer, det var närvaro och engagemang. Jag har fått så mycket positiv respons på den här förmiddagen från rektorer och lärare, så du ska verkligen känna dig nöjd.”

Susanne Sandberg, Chef för elevhälsan Barn- och utbildningsförvaltningen, Kumla kommun

”Johanna är verkligen inspirerande och talade till oss på ett språk som vi förstod. Seminariet gav oss bra och enkla vardagsknep som vi tog till oss och använder. Tack för en mycket givande förmiddag!”

Marie Brodin, Vice President Marketing and Communication
Sandvik Mining, Netherlands